Chargement Évènements

« Tous les Évènements

  • Cet évènement est passé

DUURZAME DINSDAGEN, MAA(R)TSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

23 mars 2021 @ 17 h 00 min - 6 avril 2021 @ 17 h 00 min

Drie dinsdagen op rij delen we inspirerende verhalen over hoe je als voedingsbedrijf maatschappelijk verantwoord kan ondernemen. Stip 23 maart, 30 maart en 6 april aan in jouw agenda. Telkens om 17u. hoor je de getuigenissen van Hanssens Catering, Eurovanille en Coprosain op de facebookpagina van Filière AD-T.

Wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Duurzaam ondernemen verankeren in jouw bedrijfsvoering is een slimme zet, want ondernemingen die inzetten op duurzaam ondernemen zijn weerbaarder, efficiënter en weten meer talent te behouden.

Samen ondernemen voor een duurzame toekomst
Duurzaam ondernemen is al lang geen modewoord meer. Het gaat over omgaan met schaarse grondstoffen, zuinig energieverbruik, investeren in menselijk kapitaal, inspelen op de behoeftes van morgen,… Dit betekent winst op vele vlakken.

Duurzaam ondernemen verankeren in je DNA. Het is een bedrijfsvoering die winstgevend is voor zowel je onderneming als voor mens en milieu. Daarnaast krijg je door in te zetten op de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen ook internationale erkenning.

Duurzaam ondernemen voor voedingsbedrijven?

De consument stelt hoge eisen als het over zijn voeding gaat. Door in te zetten op de 3 P’s van duurzaam ondernemen bouw je een sterk imago op. Actiepunten kunnen klein of groot zijn. Denk aan thema’s als:

– personeelsbeleid en werkomstandigheden,

– beheer van koude- en warmteverlies,

– preventie van voedselverspilling,

– optimalisatie van transport,

– water- en energiebeheer,

– afvalbeheer,

– etc.

Drie dinsdagen op rij inspireren voedingsbedrijven over duurzaam ondernemen. Elk bedrijf is een andere schakel in de voedingsketen. De food special focust elke dinsdag op een van de 3 P’s: People, Planet, Prosperity. De video’s zijn een realisatie van het Europees project Filière AD-T i.s.m. het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Eurovanille is een producent in Hauts-de-France, gespecialiseerd in de productie en verwerking van vanille uit Madagascar.

Gouy-Saint-André (FR)

 

 

Hanssens Catering is een voedingsverwerkend familiebedrijf in West-Vlaanderen, de cateraar voorziet verse maaltijden voor scholen.

Wevelgem (FL)

 

Coprosain is een winkelpunt in de provincie Henegouwen, de groepering van producenten vraagt er een eerlijke prijs voor hun heerlijk lokale producten.

ATH (WA)

 


Kijk live naar de première van de video’s:

Dinsdag 23/03/2021 om 17u.

Planet

Dinsdag 30/03/2021 om 17u.

People

Dinsdag 06/04/2021 om 17u.

Prosperity


Inzetten op duurzaam ondernemen in jouw voedingsbedrijf?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen

Anke ALLAERT – POM WEST-VLAANDEREN

anke.allaert@pomwvl.be

VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Détails

Début :
23 mars 2021 @ 17 h 00 min
Fin :
6 avril 2021 @ 17 h 00 min
Catégories d’Évènement:
,

Laisser une réponse

Votre adresse mail ne sera pas publiée